Facebook beğenisi bakanlıktan etti

Almanyada bakanlık için adı geçen bir başsavcının Facebookta yapılan paylaşımı beğenerek beğendim butonuna basması, bakanlığına mal oldu

MECECKLENBURG-Vorpommern eyaletinde yapılan seçimlerin ardından kurulacak SPD-CDU koalisyon hükümetinde Adalet Bakanı olmasına kesin gözüyle bakılan Başsavcı Sascha Ott (CDU), İslam ve yabancı karşıtı söylemleriyle bilinen sağcı popülist Almanya için Alternatif Partisi AfDnin Facebook sayfasında yapılan bir paylaşımı beğendiğinin ortaya çıkması nedeniyle bakan koltuğuna oturamadı.  
Alman basınına yansıyan haberlere göre, CDU eyalet teşkilatı başkanı Lorenz Caffier, OTTu AfD Kuzeybatı Mecklenburg Teşkilatının ve aşırı sağcı Junge Freiheit gazetesinin Facebook sayfasını beğenmesi nedeniyle bakanlık listesinden çıkardı. Ottun AFD sayfasında İslam karşıtı paylaşımlara yapılan yorumları da beğendiği belirtiliyor. Ott, gizli AfD sempatizanı olmakla itham ediliyor.  
Ottun, söz konusu paylaşımları beğendiğinin ortaya çıktığı perşembe gününe kadar Adalet Bakanı olmasına kesin gözüyle bakılıyordu. Söz konusu Facebook beğenisinin ortaya çıkmasıyla bakanlıktan olan Ottun yerine Katy Hoffmeisterin Adalet Bakanı olması bekleniyor.

22 Eki 2016 - 17:08 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber