‘Euro yok olacak’

Koltuğunu kaybetmesinin nedenini popülizme bağlayan İngiltere eski Başbakanı Cameron, Euro’nun yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söyledi

İNGİLTERE'NİN Avrupa Birliği (AB) üyeliğinin geleceğine ilişkin 23 Haziran’da gerçekleştirilen referandumdan AB’den ayrılma kararı çıkması üzerine başbakanlık görevinden istifa eden David Cameron, ABD’nin Indiana eyaletinde öğrencilerle bir araya geldi. DePauw Üniversitesi’nde gerçekleştirilen konferansa katılan Cameron, Euro’nun geleceğine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. AB’nin zor bir süreçten geçtiğini, ancak tam olarak dağılmayacağını söyleyen Cameron, “Para birimi için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Euro yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. Ne kadar dayanır, bilmiyorum” diye konuştu.
Trump’a nasihat
İstifa ettikten sonra topluluk karşısında ilk kez üst düzey bir konuşma yapan Cameron, koltuğunu da popülizm nedeniyle kaybettiğini söyledi. Cameron, müstakbel ABD Başkanı Donald Trump için ise, “Eğer özgürlük, hoşgörü ve iyimserlik değerlerini korursa iyi bir başkan olur. ABD için hiçbir şey ters gitmez” dedi.
Cameron’ı kaldırdı çocukları koydu
İngiltere Başbakanı Theresa May, her yıl geleneksel olarak seçilen Noel kartlarının bu yıl çocukların çizimlerinden oluşacağını açıkladı. May, başbakanlık resmi konutu Downing Sokağı 10 Numara’yı temsilen kağıda aktarılan 3 çizimin kartpostal olarak kullanılacağını açıkladı. İngiltere’de Noel döneminde resmi yazışmalarda söz konusu kartlar kullanılıyor. Eski Başbakan Cameron döneminde milletvekillerine dağıtılan kartlarda ise başbakanın aile albümleri yer alıyordu.

10 Ara 2016 - 08:38 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber