En erken cinsel deneyim hangi ülkede?

Avrupa, Asya ve Afrika kıtalarından seçilen 44 ülke üzerinde yapılan ´Küresel Cinsel Araştırma Raporu´na göre ülkelerin ´ilk cinsel deneyim yaş ortalaması´ belirlendi

BİRprezervatif markasının 44 ülke üzerinde yaptığı ´Kürüsel Cinsel Araştırma Raporu´ ile, ilk cinsel deneyim yaş ortalamasının ülkelere göre grafiği çıkarıldı. Elde edilen raporlar, ilk cinsel deneyimini en geç yaşayan ülkenin, ortalama 23 yaş ile Malezya olduğunu gösteriyor. En erken yaşta cinsel ilişkiye başlayan ülke vatandaşları ise 15,6 yaş ortalamasıyla İzlandalılar.Araştırma sonucu verilerine göre, 44 ülkenin ilk cinsel deneyim yaş ortaması 18,4 olarak belirlendi. Türkiye’de ortalama ilk cinsel deneyim yaşı 17,8. İlk cinsel deneyim yaşının bu kadar düşük olması üzerinde, erken yaşta evlilik oranının yüksek olmasının büyük bir etkisi var.Listede, cinsel deneyimi en geç yaşayan ilk üç ülke Asya ülkelerineden Malezya (23), Hisdistan (22,9) ve Singapur (22,8) yer alıyor. En erken yaşta cinsel deneyim yaşayan ülkeler ise Avrupa ülkelerinden İsveç (16,2), Danimarka (16,1) ve İzlanda (15,6).

22 Eki 2014 - 16:24 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber