En büyük tehlikeyi açıkladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, radikal terör örgütlerinin uluslararası suç örgütleriyle birleşmesinin günümüzde en büyük tehlike olduğunu söyledi

YAROSLAVL kentinde düzenlenen 14. Uluslararası İstihbarat Kurumları, Güvenlik Birimleri ve Kolluk Güçleri Yöneticileri Toplantısı'na bir mesaj gönderen Putin, terörist eylemlerin artışta olmasından büyük tedirginlik duyduğunu belirterek, bugün için en kötü durumda bulunan bölgelerin Ortadoğu ve Kuzey Afrika olduğunu vurguladı.

Teröristlerin bu iki bölgeyi merkez gibi kullandığına dikkat çeken Rus lider, "Buralarda yeni destekçiler bularak, onları eğitiyorlar. Eğittikleri kişiler, diğer devletlerin istikrarsız hale getirilmesi için kullanılabilir" dedi.

Rus lider Putin, mevcut tehditlere ancak sistemli çalışma ve işbirliği sayesinde karşı koyulabileceğini da belirterek Yaroslavl kentindeki toplantının farklı ülkelerdeki istihbarat kurumları, güvenlik birimleri ve kolluk güçleri arasındaki iletişimi arttırması bakımından önemli olduğunu vurguladı.

FSB: IŞİD SAFLARINDA 100'DEN FAZLA ÜLKEDEN MİLİTAN VAR

Öte yandan Rusya İç Güvenlik Servisi (FSB) Başkanı Aleksandr Bortnikov da, IŞİD saflarında 100'den fazla ülkeden militanın savaştığını açıkladı.

Toplantıda konuşan Bortnikov, bugün gelinen noktada IŞİD'in propaganda alanında inisiyatifi ele geçirdiğinin görüldüğünü ifade ederek uluslararası toplumun gerekli önlemleri alma konusunda biraz geç kaldığını belirtti.

29 Tem 2015 - 15:35 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber