El Kaide o kenti aldı

Yoğun çatışmaların yaşandığı kenti El Kaide ele geçirdi

IRAK

hükümeti, El Kaide bağlantı militanlarla güvenlik güçleri arasında yoğun çatışmalara sahne olan Felluce kentinin kontrolünü kaybetti.

Bağdat'ın batısındaki Felluce'nin bağlı olduğu Anbar vilayetinden üst düzey bir güvenlik yetkilisi, AFP'ye yaptığı açıklamada, "Kent şu anda Irak-Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) kontrolünde" dedi. Yetkili, Felluce'nin dış bölgelerinde ise kontrolün güvenlik güçlerinde olduğunu sözlerine ekledi.

Irak'ta merkezi hükümet karşıtı gösterilere verdiği destekle bilinen milletvekili Ahmed el Alvani'nin, geçen cumartesi günü Anbar'ın başkenti Ramadi'deki kanlı baskınla gözaltına alınmasının ardından yükselen gerginlik nedeniyle çok sayıda askeri birlik bölgeye sevk edilmişti. Özellikle Ramadi ve Felluce kentleri başta olmak üzere Anbar ili hafta başından bu yana çatışmalara sahne olmuş; IŞİD, Ramadi ve Felluce'nin büyük bölümünün denetimini ele geçirdiğini öne sürmüştü.

Irak ordusu da günlerdir bir bölümü El Kaide bağlantılı IŞİD'in kontrolünde olduğu belirtilen Felluce ve Ramadi kentlerinden büyük ölçüde çekilmişti.
     
AFP'ye konuşan güvenlik yetkilileri, Ramadi ve Felluce'de aşiretlerce de desteklenen güvenlik güçleri ile IŞİD militanları arasındaki çatışmalarda sadece Cuma günü 100'den fazla kişinin öldüğünü belirtti. Bu tablo, 3 Ocak 2014'ün, Irak'ta son yıllarda en fazla can kaybının yaşandığı gün olarak tarihe geçmesine neden oldu.

04 Oca 2014 - 12:16 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber