Dünyada kahraman oldu! Su deposunda sakladığı 12 canı kurtardı

Portekiz'de onlarca insanın diri diri yanarak ölümüne yol açan orman yangınında, köyde yaşayan bir kadın komşularını su deposuna götürdü. Altı saat kurtarılmayı bekleyen 12 kişi, mucizevi şekilde yaşama tutundu

PORTEKİZ'DE 64 can alan orman yangınınında bugün çok kritik. Beklenen yüksek hava sıcaklığıyla şiddetli rüzgarın alevleri yaymasından endişe ediliyor.Ülkenin orta kesimindeki Pedrógão Grande bölgesinde, bugün hava sıcaklığı 38 derece olacak. Aynı zamanda rüzgarın da sert etmesi bekleniyor. Ancak yetkililer, yüzde 70'i kontrol altına alınan alevlerin rüzgarla birlikte yeniden önü alınamaz hale gelmesinden korkuyor.Yangından mucizevi bir şekilde kurtulanlar ise, dünyada haber olndu. Nodeirinho köyünde yaşayan Maria do Céu Silva, engelli annesini alevlerden korumak için su deposuna sakladı.Yerel basına konuşan Silva "Kocam beni kamyonete koydu, annem binemeyince bana 'Bırak beni yerde öleyim' dedi. Oğlumun yardımıyla annemi buraya getirdik. Her şey korku filmi gibiydi. Güçlü rüzgar evlerin çatılarını uçuruyordu" dedi.95 yaşındaki annesini su deposuna taşırken komşularını da aynı yerde saklayabileği aklına geldi. Silva'nın önerisiyle su deposuna giren 12 kişi, altı saat boyunca kurtarılmayı bekledi.Sonunda ekipler bölgeye ulaştı, alevlerin önüne çıkan her şeyi yuttuğu köyde su deposunda saklananlar kurtarıldı. Kurtarılan köylülerden biri "Eğer su deposuna girmeseydik, hepimiz ölecektik" dedi.Maria do Céu Silva, şimdi artık dünyada bir kahraman.Nodeirinho köyünde araçlarıyla yangından kaçmaya çalışırken onlarca insan öldü. Köyün yakınlarında 30 kişi araçlarında, 17 kişi de araçlarının yanında ölü olarak bulundu.

'Dallar araçların üstüne düşüyordu'

Yangından kaçmayı başaran Maria de Fátima Nunes ve kocası, otobanda kaçmaya çalışırken yangına yakalandıklarını aktardı. Nunes, yaşananları "Kocamın kolu benim de göğsüm yandı. Çam ağaçlarının tepesi yanıyordu ve dallar arabaların üzerine düşüyordu. Dört bir yanı ateş sarmıştı. Kaçmaya çalışan arabalar birbirine çarpıyordu" sözleriyle anlattı.

Uydudan göründü

Başkent Lizbon'a yaklaşık 200 kilometre mesafedeki bölgeden yükselen alevler, NASA uydusundan da görülüyor. Portekiz'de olağanüstü hal ilan ettiren yangının, bir ağaca düşen yıldırımdan kaynaklandığı sanılıyor.

20 Haz 2017 - 08:52 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber