Dudak uçuklatan talebe Almanya'dan flaş destek

Alman Cumhurbaşkanı Yunanistan’a savaş tazminatı konusunda destek verdi. Yunanistan Almanya`dan Almanya`dan 279 milyar Euro tazminat istemişti

ATİNA'NIN II. Dünya Savaşı tazminatlarıyla ilgili taleplerine Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck’tan destek geldi.

Gauck, Sueddeutsche Zeitung gazetesine verdiği demecinde “Almanya’nın Yunanistan karşısındaki tarihî sorumluluğunu ciddi bir şekilde düşünmesi gerektiğini” dile getirdi.

Almanya Cumhurbaşkanı demecinde “Sadece bugünde ve çağdaş dönemde yaşayan vatandaşlar değiliz. Aynı zamanda II. Dünya Savaşı boyunca Avrupa’da ve Yunanistan’da bir felaket patikası geride bırakanların torunlarıyız” ifadelerine yer verdi ve ekledi:

“Bizim gibi tarihinin tam bilincinde olan bir ülkenin telafi imkânlarını incelemesi gerekir.”

279 MİLYAR EURO TAZMİNAT İSTEMİŞTİ!

Atina yönetimi ilk kez, Nazilerin yağma ve vahşeti karşılığı Almanya'nın Yunanistan'a ödemesi gerektiğini iddia ettiği borcu hesaplamıştı. Yunanistan hükümeti Naziler'in İkinci Dünya Savaşı'nda ülkeyi işgalinin neden olduğu zararlara karşılık olarak Almanya'dan 279 milyar Euro tazminat istemişti.

04 May 2015 - 12:40 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber