Doktorlar dahil herkesi kandırdı! 2 yıl boyunca kimse fark etmedi

GALLER’den yaşayan 47 yaşındaki Alan Knight, yaşlı komşusunu dolandırdığının ortaya çıkmaması için tam iki yıl boyunca komadaymış gibi rol yaptı

SWANSEA

kentinde yaşayan adam, komşusunu 40 bin sterlin dolandırdığı için çıkması gereken mahkemeye komada olduğu gerekçesiyle iki yıl boyunca çıkmadı. Ancak sonunda adamın mahkemeden kaçmak için komada rolü yaptığı ortaya çıktı.

 DOKTORLARI BİLE İNANDIRMAYI BAŞARDI

Polisin kendisinden şüphelendiğini anlayınca boynundan yaralanıp felç olduğunu ve bu nedenle sık sık kriz geçirip komaya girdiğini söyleyen Knight’ın bu süre boyunca devletten de yüksek miktarda engelli yardımı aldığı açıklandı.

Düşüp boynunu garaj kapısına çarptıktan sonra sakat kaldığını ve oksijen tankına bağlı olarak yaşadığını iddia eden Knight’ın aile doktorunu da gerçekten engelli olduğuna inandırmayı başardığı belirtildi.

ÜYELİK KARTI YAKALATTI

Her mahkemeye çağrıldığında “durumunun ağırlaştığını” iddia ederek hastaneye yatan adamın “zaman zaman rahatça hareket ettiğini” tespit eden doktorlar, durumdan şüphelenerek yetkilileri haberdar etti.

Bunun üzerine başlatılan yeni soruşturma sonucunda azılı dolandırıcının bir sürpermarket zincirinde üyelik kartını kullanarak alışveriş yaptığının tespit edildiği açıklandı.

Polis yetkilileri  süpermarketin Knight’ın üyelik kartının kullanıldığı tarihlerde kaydettiği güvenlik kamerası görüntülerini incelediklerini ve üç çocuk babası adamı birçok kez “rahat bir şekilde yürüyerek alışveriş yaparken” ve “otomobiline binip uzaklaşırken” gördüklerini açıkladı.

 

MAHKEMEYE TEKERLEKLİ SANDALYEDE GELDİ

Yeni kanıtlar ışığında bir kez daha hakim karşısına çıkmaya çağrılan Knight, Swansea Kraliyet Mahkemesi’ne 33 yaşındaki karısı Helen’in kontrol ettiği bir tekerlekli sandalyede boyunluk takmış bir halde geldi.

 

Davaya bakan yargıç Paul Thomas, “Bu çok özel bir dava ve Knight’a vereceğimiz ceza ile benzer bir dolandırıcılık yapmayı planlayan insanlara ciddi bir mesaj vermemiz gerekiyor. Süpermarketten alınan güvenlik kamerası kayıtlarını inceledikten sonra zanlının rol yaptığı sonucuna vardım. O çok iyi ve kararlı bir aktör ancak söylediği gibi hasta olmadığı oldukça açık” dedi.

Yargıç Thomas, Knight’ın oldukça uzun bir hapis cezasına çarptırılacağını tahmin ettiğini de söyledi. Dava devam ediyor.

22 Eki 2014 - 16:34 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber