Diplomaları AB'de de geçerli olacak

Çin, AB ülkeleriyle üniversite diplomalarının karşılıklı tanınması konusunda anlaştı

CRI'ın haberine göre, Çin Eğitim Bakanlığı'nca dün yapılan açıklamada, toplam 19 AB üyesi ülkeyle yüksek öğrenim derecelerinin karşılıklı tanınmasına ilişkin anlaşmaların imzalandığı bildirildi.
Açıklamada, Çin ile AB arasında Beijing'de gelecek hafta yapılacak toplantılarda da ders kredilerinin karşılıklı olarak geçerli olması ve iki taraf arasındaki öğrenci akışında denge sağlanmasına odaklanılacağı belirtildi. 
Çin-AB Eğitim Bakanları Konferansı ile Çin-Orta ve Doğu Avrupa Ülkeleri Eğitim Politika Diyaloğu Beijing'de 11 Ekim'de başlayacak. 
Yurtdışındaki her dört Çinli öğrenciden biri AB ülkelerinde öğrenim görüyor. 
Resmi verilere göre, 2015 yılında toplam 123 bin Çinli öğrenci yurtdışına çıkarak AB'de yer alan üniversitelerin yolunu tuttu. Sayı, bir önceki yıla oranla yüzde 7,5 arttı.
 AB'den Çin'e gelen öğrencilerin sayısı ise aynı dönemde yüzde 11,3 artışla 45 bine ulaştı. Çin hükümeti bu öğrencilerin 3 binine burs sağladı.  
 

10 Eki 2016 - 14:55 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber