Devreye girdi! Göçmen güzergâhını kapatıyor

Slovenya, göçmenlerin Yunanistan’dan Batı Avrupa’ya geçmek için kullandığı güzergâhı kapatmak amacıyla yeni kısıtlamaları devreye soktu

SLOVENYA

, sadece bu ülkede iltica başvurusu yapmayı hedefleyen ya da çok açık olarak insani ihtiyaçları bulunan göçmenlerin ülkeye girişine izin verecek. 
AB üyesi olmayan Sırbistan da tepki olarak Makedonya ve Bulgaristan sınırlarını kapatacağını söyledi.AB üyesi Slovenya, göçmenler tarafından Almanya ve diğer Kuzey Avrupa ülkelerine ulaşmak için kullanılıyor.

Slovenya Başbakanı Miro Cerar Salı günü, Balkan güzergâhının etkin bir şekilde kapatılmakta olduğunu söyledi.Slovenya’nın ardından Sırbistan İçişleri Bakanı da yeni kısıtlamalara gideceklerini belirtti.

Aralarında Avusturya, Macaristan ve Slovakya'nın bulunduğu sekiz Schengen üyesi ülke hali hazırda sınır kontrollerini sıkılaştırmış durumda.

Bu nedenle binlerce göçmen Yunanistan'a sıkışmış bulunuyor.

AB ve Türkiye arasında üzerinde prensipte uzlaşılan anlaşma, Yunanistan’a yasa dışı yollardan varan tüm göçmenlerin Türkiye’ye geri gönderilmesini içeriyor.

Geri gönderilen her göçmen için AB de yasal yollardan Türkiye’den bir göçmen kabul edecek.AB, 2. Dünya Savaşı sonrası en büyük göçmen kriziyle karşı karşıya.

7 Mart gecesi ortaya çıkan AB - Türkiye göçmen krizi planı 18 Mart'taki AB zirvesine kadar tartışılacak.

Geçen yıl bir milyondan fazla göçmen, deniz yoluyla yasa dışı olarak AB’ye girmişti.

Bu kişilerin büyük bölümü iç savaştan kaçan Suriyelilerdi.

09 Mar 2016 - 10:33 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber