DEAŞ’ın 16.10 planı

Gaziantep’te 16 Ekim’de 2 hücre evine yapılan operasyonda, terör örgütü DEAŞ’ın Gaziantep sorumlusu Mehmet Kadir Cebael ile bir terörist kendini patlatıp öldü. İkinci eve baskın saat 15.30’da yapıldı. Teröristlerin saat 16.10’da Alevi Kültür Merkezi’ne saldıracakları ortaya çıktı

GAZİANTEP'TE 16 Ekim’de 2 hücre evine düzenlenen operasyonda, Abu Yusuf kod adlı Suriyeli Muhammed Şerif ile Ankara Garı saldırısının faillerinden ve DEAŞ’ın Gaziantep sorumlusu Mehmet Kadir Cebael, üzerlerindeki ve evdeki bombaları patlatmıştı. 
İlk eve operasyon saat 12.45’te, ikincisine ise saat 15.30’da gerçekleştirildi. 
Operasyonda yakalanan Suriye uyruklu A.E.N.’nin ifadesinde, “16 Ekim günü saat 16.00’da tüm hazırlıkları yaptıktan sonra Suriye’de örgüt mensubundan son talimatı alacaktık. 
Bu mesaj şifreli olarak gelecekti. Mesaj ile birlikte eylem yapacaktık” dediği belirtildi. 
DEAŞ’lı teröristin verdiği bilgilere göre bombalı eylemin mesaj geldikten sonra 10 dakika içinde yapılmasının planladığı bildirildi. 
16.10 SAATİ ÖZELLİKLE Mİ SEÇİLDİ?  
DEAŞ’ın bombalı saldırı yapacağı 16.10 saatinin özellikle seçildiği ileri sürüldü.
Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile birlikte hareket ettiği iddia edilen DEAŞ’ın, Fethullah Gülen’in 19 Eylül 2016’da yaptığı konuşmasında uyuyan hücrelere mesaj verdiği öne sürülürken arkasındaki saatin 16.10’u gösterdiği için bu saati seçtiği ifade edildi.
DEAŞ’ın aynı saatte eylem yapmak istemesinin iki örgütün eylemsellikte birlikte hareket ettiğinin göstergesi olduğu kaydedildi. 
Ayrıca bu mesaj ile Fethullah Gülen’in kendisine bağlı örgüt mensuplarına yönelik olarak “mehdilik” iddiasını kuvvetlendirerek bir olayı önceden bildiği izlemini verip örgüt mensuplarının moral ve motivasyonlarını yükseltmeyi amaçladığı öne sürüldü. 
POLİS BÜYÜK KATLİAMI ÖNLEDİ
Gaziantep polisi, 16 Ekim’de düzenlediği ve Cebael’in ölü ele geçirildiği hücre evi operasyonu ile büyük bir katliamı önlemiş oldu. 
Çökertilen DEAŞ hücrelerinin, saldırı düzenlemeyi planladıkları Alevi Kültür Merkezi’nin yanı sıra ülkü ocakları, Atatürk Düşünce Derneği, camiler, HDP binaları ve baro lokali ile ilgili keşif çalışmaları da yaptığı bildirildi. 
Operasyonlarda gözaltına alınan 39 kişiden 19’u önceki gün adliyeye sevk edilmiş, şüphelilerden 10’u tutuklanmıştı.

28 Eki 2016 - 09:14 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber