DEAŞ lideri öldürüldü

Pentagon, terör örgütü DEAŞ'ın liderlerinden Tunus kökenli Fransa vatandaşı Ebubekir el-Hakim'in 26 Kasım'da Rakka'da hava saldırısında öldürüldüğünü açıkladı

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Fransa'nın başkenti Paris'te geçen yıl yaşanan mizah dergisi Charlie Hebdo'ya yönelik saldırıyla bağlantısı bulunan terör örgütü DEAŞ'ın bir liderinin Suriye'de öldürüldüğünü bildirdi.
Pentagon yetkilileri, DEAŞ'ın liderlerinden Tunus kökenli Fransa vatandaşı Ebubekir el-Hakim'in 26 Kasım'da Rakka kentinde düzenlenen hava saldırısında öldürüldüğünü açıkladı.
Hakim'in, Charlie Hebdo'ya saldıran Kouachi kardeşlerin "akıl hocası" olduğu ve aynı zamanda DEAŞ'ın saldırılarının planlamasında önemli rol oynadığının değerlendirildiği ifade edildi.
Suriye'de yakalandıktan sonra 2008 yılında hapis cezasına çarptırılan Hakim'in, o dönem Paris civarındaki aşırılık yanlısı gruplar içinde en radikallerden biri olduğu belirtildi.
Hakim'in 2011 yılında salıverildikten sonra Tunus'a gittiği ve 2014'te bu ülkede iki siyasetçiyi öldürmesinin ardından DEAŞ içindeki pozisyonunun hızla yükseldiği bilgisi verildi.
Said ve Şerif Kouachi kardeşlerin 7 Ocak 2015 tarihinde Charlie Hebdo'nun Paris'teki ofisine yaptığı saldırıda, aralarında derginin önemli yazar ve çizerlerinin de bulunduğu 12 kişi hayatını kaybetmiş, 11 kişi yaralanmıştı. Saldırıyı düzenleyenler daha sonra polis operasyonunda ölü ele geçirilmişti.

10 Ara 2016 - 08:44 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber