DEAŞ'ın mayınlarını yağmur patlattı

Irak'ın batısındaki Anbar'da terör örgütünün döşediği onlarca mayın, akşamdan bu yana devam eden yoğun yağış nedeniyle kendi kendine infilak etti

MUSUL'DA kuşatılan terör örgütü IŞİD, Irak'ın batısındaki bazı ilçeleri halen elinde tutuyor. IŞİD, Anbar vilayetine bağlı Rava, Aneh ve Kaim gibi yerleşim birimlerindeki sivillerin kaçışını önlemek için birçok noktaya mayınlar döşedi. Ancak, terör örgütünün beklemediği gelişme bu Sabah yaşandı. Dün akşam başlayan ve gün boyunca da devam eden şiddetli yağış, mayınların peş peşe patlamasına yol açtı. Irak ordusu 7. Tugay Komutanı General Numan ez-Zobaii, "Onlarca mayın, yağmur ve nemden dolayı kendiliğinden patladı" dedi. IŞİD, kaçış güzergahlarına mayın döşeme taktiğini elinde tuttuğu her noktada uyguluyor. Halihazırda Musul'da çok sayıda mayın temizlenmiş durumda. Terör örgütü, Suriye sınırına yakın noktada yer alan Rava, Aneh ve Kaim bölgelerini 2014 ortasında hiçbir karşı koyma olmadan ele geçirmişti. Felluce'yi yaz mevsiminde kurtaran Irak ordusu, söz konusu yerleri geri almak için operasyon yapıyor.

02 Ara 2016 - 16:57 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber