DEAŞ'ın gözü menzilli füzede

DAEŞ'in Suriye’ye gönderilmek istediği drone parçaları, operasyonla ele geçirildi. DEAŞ’ın mühendisler ekibinin, geliştirdikleri drone ve füze yazılım kodlarını birbirlerine kriptolu şifrelerle gönderdiği anlaşıldı

GEÇTİĞİMİZ ay Kilis ve İstanbul’daki operasyonlarda, DEAŞ’ın mühendisler grubuna büyük darbe vuruldu. Kilis’te yapılan operasyonda, ABD ve Avustralya’nın arama listesinde bulunan, DEAŞ’ın mühendisler emiri Kanada vatandaşı Neil Prakash, 24 Ekim 2016’da gözaltına alındı. Cezaevine konulan Prakash’tan ele geçirilen ve incelenen dijital verilerde ise ilginç bilgilere ulaşıldı. Prakash’ın, tüm dünyada İngilizce konuşan mühendislerden oluşan bir hücre yapısının başında bulunduğu ve bu yapının başta ABD ve Avrupa ülkeleri olmak üzere stratejik noktalara saldırı hazırlığında olduğu belirlendi. 
İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin Başakşehir’deki operasyonunda ise Neil Prakash’ın sağ kolu, aynı zamanda elektronik mühendis grubu içerisinde yer alan olan Hindistan uyruklu Syed Muhammed H. gözaltına alındı. Hücre evinde yapılan aramalarda, dijital metaryaller ve bombalı saldırılarda kullanılmak üzere Suriye’ye gönderilmek için hazırlanan drone (insansız hava aracı) parçaları ele geçirildi. İnsansız hava aracının, özel bir yazılımla 30 kilometrelik menzilde saldırı düzenleme kabiliyetine sahip olduğu belirlendi. Terör örgütü üyelerinin 100 kilometre menzilli füze sistemi üzerinde de çalıştıkları tespit edildi. DEAŞ’ın mühendisler ekibinin, geliştirdikleri drone ve füze yazılım kodlarını birbirlerine kriptolu şifrelerle gönderdiği anlaşıldı. Mühendisler grubu içerisinde, Türkiye’nin en önemli üniversitelerinde okuyan bazı öğrencilerin de bulunduğu belirlendi.

08 Ara 2016 - 08:50 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber