DEAŞ 3 Türkmen aileyi rehin aldı

Irak'ta terör örgütü DEAŞ'ın Kerkük kent merkezinde 3 Türkmen aileyi rehin aldığı bildirildi

IRAKTürkmen Cephesi Erbil Milletvekili Aydın Maruf, "DEAŞ'ın, kent merkezindeki Muhafaza caddesine yakın bir bölgede 3 Türkmen aileyi rehin aldığı bilgisine ulaştık." dedi.
Maruf, merkezde güvenlik tedbirlerinin en yüksek seviyeye çıkarıldığını belirterek, kentte tüm giriş ve çıkışların da kapatıldığını söyledi.
Kentteki güvenlik güçlerinin militanları püskürtmede yetersiz kalmasından sonra, Süleymaniye kentinden takviye Peşmerge güçleri ile çevre bölgelerde konuşlanan Irak ordusu ve Şii milis gücü Haşdi Şabi'nin de kente geldiği ve çatışmalara katıldığı belirtiliyor.

21 Eki 2016 - 14:49 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber