DAEŞ Kerkük'te saldırıya başladı

Irak'ın Kerkük kent merkezinde terör örgütü DAEŞ militanları ile güvenlik güçleri arasındaki sokak çatışması tekrar başladı

MUSUL'DA köşeye sıkışan DAEŞ, Kerkük’teki ‘uyuyan hücreleri’yle kentte kanlı saldırılar düzenlemiş, kamu binalarına saldıran ve intihar eylemleri düzenleyen teröristlerle çıkan çatışmalarda 40 kişi ölmüştü. Çatışmaların ardından kentteki tüm DAEŞ'lıların öldürüldüğü duyurulmuştu.
Son gelen bilgilere göre ise  terör örgütü  DAEŞ üyleri ile güvenlik güçleri arasında Dumiz, 1 Haziran ve Esra Mahkudin mahallelerinde yoğun çatışmalar sürüyor.
Örgütün, dün kent merkezine yoğun bir şekilde saldırı düzenlemesinden  dolayı bölgeye sevk edilen güvenlik güçleri söz konusu mahalleri abluka altına  almış durumda.
Güvenlik güçleri zırhlı araçlarla militanların konuşlandığı sokak  aralarına girip, sıcak çatışmaya giriyor.
IKBY Başkan Yardımcısı Kosret Resul dün yaptığı açıklamada "DAEŞ'ın  kent üzerindeki tehlikesi yüzde 90 oranında ortadan kalktı. Kent sakinleri rahat  uyusun." demişti.
DAEŞ'ın, dün gece yarısı Kerkük kent merkezi ve Dibis ilçesine intihar eylemcileriyle saldırması sonucu 17 kişi hayatını kaybetmiş, 40'dan fazla kişi ise yaralanmıştı.   

   

22 Eki 2016 - 11:38 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber