Çipras’ın Türkiye ziyaretine ilişkin ilginç detaylar !

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, 17 Kasım’da Türkiye’ye gelecek. Çipras’ın ziyareti ve ziyaret tarihine ilişkin ilginç detaylar haberimizde.17 ve 18 Kasım tarihlerinde Türkiye’ye ziyaret düzenleyecek olan Yunan Başbakanı Aleksis...

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, 17 Kasım’da Türkiye’ye gelecek. Çipras’ın ziyareti ve ziyaret tarihine ilişkin ilginç detaylar haberimizde.
17 ve 18 Kasım tarihlerinde Türkiye’ye ziyaret düzenleyecek olan Yunan Başbakanı Aleksis Çipras, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile başlıca mülteci krizini ele alacak. Çipras, 1 Kasım’daki seçimlerden sonra Türkiye’yi ziyaret edecek olan ilk Avrupalı Başbakan olacak. Başbakanlık tarafından yapılan açıklamada Davutoğlu’nun 18 Kasım tarihinde Ankara’da görüşeceği Çipras’la ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve uluslararası konuları da ele alacağı bildirildi.

TÜRKİYE-YUNANİSTAN DOSTLUK MAÇI
Davutoğlu ve Çipras 17 Kasım tarihinde İstanbul’da oynanacak Türkiye ve Yunanistan A Milli Futbol Takımlarının dostluk maçını izleyecek. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda saat 20.15’te başlayacak dostluk maçını Davutoğlu ve Çipras yan yana izleyecek.

17 KASIM ÖRGÜTÜ
Öte yandan 17 Kasım, Yunanistan için önemli bir tarih. 1973 yılında Politeknik Üniversitesi öğrencilerinin Albaylar Cuntası’na karşı ayaklanması 17 Kasım günü olmuştu ve bu tarih demokrasiye yeniden dönüşü sembolize ediyor. Adını ayaklanmanın başladığı günden alan 17 Kasım Devrimci Örgütü de Türkiye, ABD ve NATO karşıtı eylemler yaparak adını duyurmuştu. 1975 yılında CIA’in Atina’daki şefi Richard Welch’i evinin önünde silahlı saldırı sonucu öldüren örgüt Anti-Amerikancı olduğu gibi aynı zamanda Türkiye ve NATO karşıtı da olmuştur. 17 Kasım örgütü, 19 ABD hedefiyle birlikte, Türklere karşı 9 saldırı düzenlemiş ve düzinelerce ABD’ye yakın kurum, kuruluşlara saldırmıştır. Örgüt ayrıca 1991’de Atina’daki Türk Basın Ataşesi Yardımcısı Çetin Görgü ile 1994’te Büyükelçilik Müşteşarı Ömer Haluk Sipahioğlu cinayetlerini de işlemişti. Yeni Demokrasi Partisi üyesi Pavlos Bakoyannis’i de Atina’da silahlı saldırı sonucu infaz eden örgüt Yunanistan’daki ABD üslerinin kapatılması, Türk askerinin Kıbrıs’tan çekilmesini ve Yunanistan’ın AB ve NATO ile bağlantılarını kesmesini amaçlıyordu.
(İHA)

#

12 Kas 2015 - 14:04 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber