Çıplaklar plajında İHA paniği

İngiltere'de bir çıplaklar plajında üzerinde kamera bulunan insansız hava aracı (İHA) görülmesi panik yarattı. Yetkililer, İHA'yı kullanan kişiyi aradıklarını açıkladı

İNGİLTERE’nin güneyindeki Dorset bölgesindeki çıplaklar kampıyla ünlü Studland Plajı’nda bir anda ortaya çıkan röntgenci İHA (insansız hava aracı), plaj sakinlerini tedirgin etti. Uzaktan radyo sinyaliyle kontrol edilen ve üzerinde bir kamera olduğu tespit edilen İHA’nın bir süre plajda dolaştıktan sonra bölgeyi terk ettiği görüldü.

Habertürk'te yer alan habere göre, Studland Çıplaklar Topluluğu’nun bir üyesi, “Birisinin bizi uzaktan gözetlediği çok açıktı. Fotoğraflarımızı çekti. Bunların internette yayınlanmasından korkuyoruz” şeklinde açıklama yaptı. İngiltere’nin en ünlü çıplaklar plajları arasında yer alan Studland’deki röntgencilik skandalından son derece rahatsız olan plaj sakinleri olayı sivil yetkililere şikâyet etti.

Yetkililer, İHA’nın bulunması ve aracı kullanan kişinin tespit edilmesi için çalışma başlatıldığını belirtti. İngiltere’de ancak Sivil Havacılık Kurumu’na kayıtlı İHA’ların serbestçe uçurulmasına izin veriliyor.

29 Tem 2015 - 15:22 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber