Çifte vatandaşlığa son

Darbeye Karşı Demokrasi Mitingi sonrası Almanya, ‘Yabancı hükümetlerin politikaları için seferber olanlar Almanya’yı terk etmeli’ diyerek çifte vatandaşlığa 16 yıl sonra son vermeye hazırlanıyor

ALMANYA'DA iş başındaki koalisyon hükümetinin büyük ortağı Hristiyan Birlik (CDU/CSU), son haftalarda peş peşe meydana gelen saldırılar üzerine harekete geçti ve Hristiyan Birlik mensubu içişleri bakanları bir dizi yasanın sertleştirilmesini öngören bir paket hazırladı. Düzenlemenin “güvenlik kurumlarını aşırılık ve terörle mücadelede daha güçlü kılmayı hedeflediği” belirtildi. Paket kapsamında polis sayısı artırılırken, çarşaf yasaklanıyor. Camilere maddi desteğe yakın takip geliyor. Çifte vatandaşlık hakkı iptal ediliyor.
Berlin açıklaması
Hristiyan Birlik mensubu içişleri bakanlarınca hazırlanan paketin önümüzdeki hafta “Berlin Açıklaması” adı altında son halini alması bekleniyor. Gerhard Schröder’in başbakanlığı döneminde, Sosyal Demokrat Parti-Yeşiller koalisyonunca getirilen çifte vatandaşlık hakkının geri alınması planlanıyor. Köln’de geçen hafta düzenlenen “Darbeye Karşı Demokrasi Mitingi” sonrası çifte vatandaşlık konusu tartışmaları alevlenmişti. CDU/CSU mensubu içişleri bakanlarınca hazırlanan belgede, “Yabancı hükümetlerin politikaları için seferber olmak isteyenlere Almanya’yı terk etmelerini salık veririz” deniliyor.   
Peçe ve çarşaf yasağı
Hristiyan Birlik mensubu içişleri bakanları Almanya’daki aşırı görüşlü Müslümanlarla mücadeleye de ağırlık vermeyi öngörüyor. Burka, nikap veya tam kapalı çarşaf gibi giysiler yasaklanacak. Camilerin aşırı örgütlerden maddi destek almasına izin verilmeyecek. Alman vatandaşı olmayan ve halkı alenen kin ve düşmanlığa tahrik ettiği saptanan kişilerin ivedilikle sınırdışı edilmesi sağlanacak.
Polise uzun namlulu silah
Belgeye göre Almanya genelinde polis sayısının artırılması planlanıyor. 2020 yılına kadar federal devlet ve eyaletler bünyesinde ek 15 bin polisin göreve başlaması hedefleniyor. Kamuya açık yerler, ana cadde ve kavşaklara gözetim kameraları yerleştirilecek. Polisler uzun namlulu silahlar ve vücut kameralarıyla (body cam) donatılacak.
Sınırdışı kolaylaşacak
Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maizière’in terörle mücadele ve aşırılık kapsamında başvurulacak önlemler paketini bugün kamuoyuna duyurması bekleniyor. Paketin 2017’de yapılacak genel seçimler öncesinde parlamentodan geçirilmesi öngörülüyor. “Bild” gazetesi, bu çerçevede “potansiyel tehlikeli” olarak değerlendirilen yabancıların sınırdışı işleminin de hızlandırılacağını bildirdi. Bunun için yasaya “kamu güvenliğine tehdit” başlığıyla yeni bir gerekçe daha ekleneceği belirtildi.

11 Ağu 2016 - 09:46 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber