Cesetler üst üste atışmış halde bulundu

IŞİD terörü Filipinler’e kadar uzandı. IŞİD bağlantılı Maute örgütü ile güvenlik güçleri arasındaki çatışmalar ülkenin Marawi kentinde hız kesmeden sürüyor. Bölgeden gelen son görüntüler korkunç… Polis Maute örgütü tarafından infaz edilen rehinelere ait cesetleri buldu

FİLİPİNLERİN’in Mindao eyaletinde bulunan Marawi kenti terör örgütü IŞİD bağlantılı Maute örgütünün kuşatması altında… Ülkede özel polis ve asker örgüte karşı seferber olmuş durumda. Sokaklarda çatışmalar aralıksız sürüyor.

Kentin merkezinden gelen fotoğraflarda yoğun Duman bulutları gökyüzünü kaplamış durumda. Polis Marawi’de infaz edilen 16 rehinenin cesetlerine ulaştı. 8 erkeğin cesedi bir arazide öylece üst üste atılmış halde bulundu. Başlarından vurularak öldürülen sivillerin cesetleri tanınmaz haldeydi. Kadın ve çocukların olduğu diğer 8 ceset ise Mindanao Üniversitesi’nin kampüsünde bulundu.

200 bin kişinin yaşadığı Marawi’nin yüzde 90’ı boşaltıldı. Kentte halen binde fazla sivil bulunuyor. Güvenlik güçleri bölgede iki ateş arasında kalan sivilleri kurtarmak için operasyonları sürdürüyor.

IŞİD terör örgütü bağlantılı Maute örgütü, Marawi kentini Salı günü kuşatmıştı. Örgüt üyeleri 11 kişiyi rehin almış, iki okulu, bir cezaevi ve katedrali yakmıştı.

Olayların yaşandığı sırada Rusya’da olan Filipinler Devlet Başkanı Duterte acilen ülkesine dönerek Marawi’de sıkı yönetim ilan etmişti.

Uzun süredir uyuşturucu ve şiddet olaylarıyla başa çıkmaya çalışan Devlet Başkanı Rodrigo Duterte çeteleri ve uyuştucu kaçakçılığını önlemek adına sıra dışı önlemler almıştı. Suçu önlemek için kendisine yardım edecek olanlar para ödülü ve polise anında öldürme yetkisi vermişti. Duterte’nin her şeyin üzerine bir de terör örgütüyle nasıl başa çıkacağı merakla bekleniyor.

29 May 2017 - 08:14 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber