Cesetler kıyıya vurdu!

Göçmenler için en ölümcül yıl 2016'da kara haberler gelmeye devam ediyor. Libya'nın Tecura kentinde sahilden çok sayıda ceset toplandı

LİBYA'NIN başkenti Trablus'un doğusunda yer alan Tecura kenti sahillerine, Akdeniz'de boğulan göçmenlerin cesetleri vurdu.
Hafta sonundan bu yana görülen cesetler, kurtarma görevlileri tarafından toplandı.
Reutershaber ajansının geçtiği fotoğraflarda, suyun içinden toplanan cesetlerin şiştiği görülüyor.
Uluslararası örgütler ve BM, 2016'nın Akdeniz'de en ölümcül yıl olduğunu ve yaklaşık 5 bin sığınmacının yıl içinde boğulduğunu daha önce ilan etmişti.
Türkiye-Yunanistan hattının kapanmasıyla Kuzey Afrika'dan İtalya rotasına yönelen göçmenleri taşıyan lastik botlar yıl boyunca birçok kez battı. Avrupa'ya ulaşamadan Akdeniz'de boğulan binlerce göçmen arasında çoğunluğu Afrikalılar ile iç savaşın sürdüğü Suriye ve Iraklılar oluşturuyor.

05 Ara 2016 - 10:56 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber