Canlı bombanın vasiyeti bulundu

Brüksel'de havalimanındaki saldırılardan birini İbrahim El Bakraoui, metro istasyonundaki saldırıyı ise Halid El Bakraoui'nin gerçekleştirdiği bildirildi

SALDIRILARDA yer aldığından şüphelenilen diğer iki kişinin kimliği ise halen belirlenemedi - Saldırganlardan İbrahim El Bakraoui'nin, arandığı ve hapse düşmekten korktuğu yönünde bir not bıraktığı ortaya çıktı. Terör saldırılarında saldırganlar hariç 31 kişinin öldüğü ve en az 270 kişinin yaralandığı belirtildi.

Belçika Federal Savcısı Frederic Van Leeuw, Brüksel'de Zaventem Havalimanı'ndaki saldırının İbrahim El Bakraoui, metro istasyonundaki saldırının da Halid El Bakraoui tarafından gerçekleştirdiğini, saldırılarda yer aldığından şüphelenilen diğer iki kişinin kimliğinin ise halen belirlenemediğini kaydetti.

Savcı Leeuw, düzenlediği basın toplantısında, saldırılarda, saldırganlar hariç toplam 31 kişinin hayatını kaybettiğini ve en az 270 kişinin yaralandığını, ancak ölü sayısının artabileceğini söyledi.

Saldırıların intihar bombacıları tarafından gerçekleştirildiğini anımsatan Leeuw, kardeşlerden 29 yaşındaki İbrahim El Bakraoui'nin havalimanında, 27 yaşındaki Halid El Bakraoui'nin ise Maalbek metro istasyonunda kendini patlattığını bildirdi.

Leeuw, havalimanındaki ikinci saldırıyı gerçekleştiren diğer kişi ile fotoğraflarda görülen üçüncü kişinin kimliğinin ise Belçika medyasındaki haberlerin aksine belirlenemediğini ifade etti.

Savcı Leeuw, ayrıca, Brüksel'in Schaerbeek bölgesinde yapılan aramalarda, sokaktaki bir çöp kutusunda bulunan bir bilgisayarda İbrahim El Bakraoui tarafından yazılan "Ne yapacağımı bilmiyorum. Kaçıyorum. Eğer teslim olursam hapse atılırım" şeklinde bir not bulunduğunu da açıkladı.

Her iki kardeşinin de terörler bağlantısı olmayan suçlardan poliste kaydı bulunduğunu söyleyen savcı, baskınlarda bir kişinin gözaltına alındığını ve şu anda sorgusunun devam ettiğini belirtti.

Belçika medyası, El Bakraoui kardeşlerin havalimanında kendilerini havaya uçurduklarını, havalimanındaki üçüncü kişinin ise Najim Laachraoui olduğunu ve yapılan bir aramada yakalandığını iddia etmişti.

23 Mar 2016 - 15:59 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber