Cami ve evlere sızdılar

Kerkük’e giren IŞİD’lilerin cami, kreş ve vatandaşların evlerine girerek saklandığı bildirildi

RUDAW'A konuşan Kerkük Acil Müdahale Polisi Müdürü Danyal Cabbar, IŞİD’lilerin sabah saatlerinde Kerkük’te bazı noktalara saldırdığını söyledi. Bu noktalarda güvenlik güçleri tarafından kontrolün sağlandığını belirten Cabbar, “Sadece kentin aşağısındaki bazı yerlerde kanaslı saldırganlar kaldı. Binalarda saklanmışlar” dedi. 
Kente sızan örügt üyelerinin sayısına ilişkin Cabbar, “Kesin bir rakam yok. Ancak çoğunluğu öldürüldü” diye konuştu. 6 IŞİD’linin etkisiz hale getirildiğini, bazılarının da üzerlerindeki bombaları infilak ettiğini belirten Polis Müdürü, örgüt üyelerinin saklandığı binaların kuşatıldığını belirtti.Cabbar, geriye 20 dolayında IŞİD’linin kaldığını tahmin ettiklerini, onların da kreş, cami ve vatandaşların evlerinde saklandığını ifade etti. Kerkük’te kontrolün güvenlik güçlerinde olduğu kaydedildi. 
Saat 03.30 sıralarında Kerkük’te resmi binalara saldırıda bulunan IŞİD’lilerle güvenlik güçleri arasında çatışma yaşandı. 
Domiz Mahallesi’nde polis karakoluna, Dubız ilçesinde ise elektrik santraline saldırı düzenlendi. Dubız’daki saldırıda 12 kişi hayatını kaybetti, 12 kişi de yaralandı.
IŞİD ELEKTRİK SANTRALİNE SALDIRDI: 4'Ü İRANLI 16 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ 
Öte yandan IŞİD'in saldırı düzenlediği yerler arasında, bir elektrik santrali de var. AP, Kerkük'ün kuzeyindeki Dibis'de bulunan elektrik santraline düzenlenen saldırıda 2'si İranlı 11 kişinin hayatını kaybettiğini kaydetti. AFP'ye konuşan Dibis Kaymakamı Abdullah Nureddin ise "Santrale saldıran üç intihar bombacısı, 12 Iraklı yönetici ve mühendisin yanı sıra dört İranlı teknisyeni öldürdü" dedi. Nureddin, intihar bombacılarından birinin, üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirmeden vurulduğunu, diğer ikisinin ise kendilerini havaya uçurduğunu belirtti.
IŞİD MİLİTANLARI EVLERE VE CAMİLERE GİRDİ, SİVİLLERİ REHİN ALDI
Diğer taraftan Rudaw, IŞİD militanlarının kentteki bir anaokulunun bahçesine ile camiler ve evlere girdiğini aktardı. Haberlerde örgüt militanlarının sivilleri rehin aldığı belirtildi.

21 Eki 2016 - 13:15 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber