Cami istemeyen sağcı parti, meclis üyelerini tehdit etti

Almanya’nın Rheinland-Pfalz Eyaletinde başlayan cami inşaatı tartışması, tehlikeli boyutlara ulaştı. Sağcı parti Üçüncü Yol, belediye meclis üyelerine tehdit mektubu gönderdi

SAĞCI parti Üçüncü Yol, Almanya’nın Rheinland-Pfalz Eyalet sınırları içinde kalan Hachenburg’da DİTİB tarafından yapılmak istenen cami inşaatına karşı çıkıyor. Önce caminin yapılmasına karşı çıkarak iki kez protesto eylemi düzenleyen sağcı parti, şimdi bunu tehlikeli boyutlara çıkardı. DİTİB’in cami planından sorumlu tuttuğu 22 belediye meclisi üyesine ülkeyi terk etmelerini isteyen bir mektup gönderdi. Meclis üyelerinin özel adreslerine gönderilen mektuplarda tehdit içerikli sözler de yer aldı.

‘ALMANYA’YI SEVMEYEN TERK ETSİN’
Gönderilen mektuplarda, mültecilerin Almanya’ya gelirken kullandıkları Balkan rotası, tekneler ve uçaklara atıfta bulunarak, meclis üyelerinin de ülkeden bu güzergahı ve ulaşım araçlarını kullanarak ayrılmaları istendi. Mektuplarda, 
“Almanya’yı sevmeyen ülkeyi terk etsin” yazılırken, “Yabancılaşmadan yana olanların Afrika’ya gitmesi için kupon verilir” notları da yer aldı.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR
SPD’li Hachenburg Belediye Başkanı Peter Klöckner ise sağcı partinin gönderdiği mektuplara tepki gösterdi. Belediye meclisinin tüm üyelerine mektupların gönderildiğini doğrulayan Klöckner, mektupların, inşası planlanan cami nedeniyle gönderildiğini düşündüğünü belirtti. Mektupları alan kimi belediye meclis üyeleri suç duyurusunda bulundu. Daha önce de benzer suç duyurularını inceleyen savcılık, takipsizlik kararı vermişti.

07 Ara 2016 - 15:41 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber