Bugün idam edilecek!

ABD'de, Boston Maratonu’na saldırı düzenleyerek 3 kişinin ölümüne neden olan Cohar Tsarnaev’in bugün idam edilmesi bekleniyor. Kurbanların yakınlarına, cezası infaz edilmeden Sarnayev ile konuşma fırsatı verilecek

ABD’DE

2013 yılında koşulan Boston Maratonu’na bombalı saldırı düzenlemekten idama mahkum edilen Cohar Tsarnaev’in, bugün zehirli iğne yöntemiyle idam edilmesi bekleniyor.

Boston Maratonu 2 yıl önce terör saldırısının hedefi olmuş koşunun bitiş çizgisi yakınında patlatılan iki bomba 3 kişiyi öldürmüş 264 kişiyi de yaralamıştı.

Saldırının faillerinden Tamerlan Tsarnayev polisle girdiği çatışmada öldürülmüş, kardeşi Cohar Tsarnaev ise ağır yaralanmıştı.

21 yaşındaki Cohar Tsarnaev, uzun süren bir yargılama sürecinden sonra geçtiğimiz ay jüri tarafından idama mahkum edilmişti. İnfazın bugün Boston'da gerçekleşmesi beklenirken, saldırıda hayatını kaybeden kurbanların yakınlarının Tsarnaev ile görüşmelerine izin verilecek. ABD'de 1988 yılından bu yana federal mahkemeler tarafından idam cezasına çarptırılan 74 sanıktan sadece üçünün cezası infaz edildi. İnfazın gerçekleşeceği Massachusetts eyaletinde ise, yaklaşık 70 yıldan sonra ilk kez biri idam ediliyor.

24 Haz 2015 - 09:10 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber