Bu kez can aldı

ALS hastalarına destek vermek için ortaya çıkan ve son dönemde oldukça popüler olan buzlu su kampanyası, İskoçya’da yaşayan 18 yaşındaki Cameron Lancaster’ın canına mal oldu

ALS hastalarına destek vermek için ortaya çıkan ve son dönemde oldukça popüler olan buzlu su kampanyası, İskoçya’da yaşayan 18 yaşındaki Cameron Lancaster’ın canına mal oldu.  ALS hastalarına destek vermek için ABD’de başlayan ve kısa bir sürede tüm dünyaya yayılan buzlu su kampanyası, bu defa hayat kurtarmak yerine bir hayatın kaybedilmesine sebep oldu.
İddialara göre, 18 yaşındaki Cameron Lancaster, içi buz dolu bir kova suyu başından aşağıya döktü ve bir kayalıktan göle atladı.
İskoç gencin yüzeye çıkmamasının ardından olay yerine sağlık ve kurtarma ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 4 saat süren çalışmanın sonunda Lancaster’ın ailesini yasa boğan acı haber geldi.Yapılan arama kurtarma çalışmalarının ardından Lancaster’ın cansız bedenine ulaşan yetkililer, kayalıklardan atlayarak göle dalmanın gençler arasında oldukça popüler bir aktivite olduğuna ve son dönemde buzlu su kampanyasının ardından bu popüleritenin iyice arttığına dikkat çekti.
ALS, merkezi sinir sistemi, omurilik ve beyin sapındaki motor sinir hücrelerinin azalmasıyla ortaya çıkıyor. Ünlülerin de yardımıyla bu hastalığa dikkat çekmek için ortaya çıkan buzlu su kampanyası, son dönemde popüler bir hale geldi.

26 Ağu 2014 - 13:08 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Hasan Akdemir - 100.000 de bir görülen ve henüz tedavisi olmayan bir hastalığa dikkat çekmek için uğraşıp duranlar, bunun iki katı oranda görülüp de erken dönemde yakalanınca hayatı kurtarılan guillan barre sendromuna hiç dikkat çekmiyorlar , hatta tedavisinde de ekonomik nedenlerde bir sürü sıkıntılar çıkarıyorlar.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Ağustos 13:08

Çorum Haber