Bu araçların bugün trafiğe çıkması yasak...

Artan hava kirliliğiyle baş edebilmek için Fransa ilginç bir önlem aldı. Başkent Paris'te tek çift plaka uygulamasına gidildi. Buna göre plaka numarası tek sayıyla biten özel aralar bugün trafiğe çıkamayacak

UYGULAMA başkent Paris ve çevresindeki 22 banliyöyü kapsıyor.  Hava kirliliğine karşı harekete geçen valilik bugün sadece plakası çift sayı ile biten araçların trafiğe çıkmasına izin verdi. Aslında tek sayı ile biten araçların da trafiğe çıkması mümkün ancak tek bir şart var. O da aracın içinde en az 3 kişinin olması... Elektrikli ve hibrit araçlar uygulama dışında kalıyor. Toplu taşıma ise beşkentte tüm gün ücretsiz... Eğer hava kirliliği oranında bir düşüş yaşanmazsa uygulama yarın da devam edecek ve bu kez çift plakalı araçların yola çıkabilmesi için içinde en az 3 yolcu olması gerekecek. Aynı şekilde bugün geçerli olan şartlar yarına uyarlanacak. Fransa son 20 yılda bu uygulamaya altıncı kez başvuruyor.

06 Ara 2016 - 11:50 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber