Bombalı saldırılarda ölü sayısı 81'e yükseldi

Pakistan'ın Paraçinar ve Kuetta kentinde dün düzenlenen bombalı saldırılarda ölü sayısının 81'e yükseldiği, 220'ye yakın yaralının ise tedavi altında olduğu bildirildi

EYALET hükümeti yetkilisi Beşir Han Vezir, yaptığı açıklamada,  Pakistan'ın Aşiretler Bölgesi'ndeki Kurram Yönetim Birimi'ne bağlı Paraçinar  kentinde dün meydana gelen 2 bombalı saldırıda 67 kişinin öldüğünü, en az 200  kişinin ise yaralandığını belirtti. İkinci patlamanın, ilk yardım ekipleri ve vatandaşların yardım etmek  üzere olay yerinde toplanmasının ardından yaşanması nedeniyle ölü sayısının  artmasından endişe ediliyor.
 
Öte yandan, Kuetta Hastanesi Sözcüsü Vasim Beg, dün Pakistan'ın  güneybatısındaki Belucistan eyaletinin başkenti Kuetta'da düzenlenen bombalı araç  saldırısında ise ölü sayısının 14'e yükseldiğini, yaralı sayısının da 20 olduğunu  ifade etti. Beg, hayatını kaybedenlerden 7'sinin polis olduğunu da kaydetti.
 
Paraçinar'daki saldırıyı üstlenen olmazken, Kuetta'daki saldırı ise  terör örgütü DEAŞ ile bağlantılı Leşker-i Cangvi El-Alami ve Pakistan  Talibanı'ndan ayrılan Cemaat-ul Ahrar örgütü tarafından üstlenilmişti.

24 Haz 2017 - 22:49 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber