Bomba yüklü araç patlatıldı: 20 ölü

Irak'ın başkenti Bağdat'ta, bomba yüklü 8 araçla düzenlenen saldırılarda 20 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı.

Bağdat'ın Kazimiye, Meştel, Sadr, Cedide, Maalif, Sadiriye, Zafaraniye semtleri ve Filistin Caddesi'nde bu gece itibariyle oldukça şiddetli patlamalar yaşandı. Şehrin doğusundaki Meştel semtinde bir otoparkın yakınında park halindeki aracın patlatılması sonucu, ilk belirlemelere göre, 4 kişi öldü, 9 kişi yaralandı. Bağdat polisinden bir yetkili, Kazımiye semtinde bomba yüklü 2 araçla düzenlenen saldırılar sonucu, 10 kişinin öldüğünü ve çok sayıda kişinin yaralandığını söyledi. Görgü tanıkları, Cedide ve Zafaraniye semtlerinde park halindeki bomba yüklü araçların patlatılması sonucu 4 kişinin öldüğünü, 14 kişinin yaralandığını bildirdi. Sadr semtinde de bir petrol istasyonunun yakınında bomba yüklü aracın patlatılması sonucu 2 kişi öldü, 10 kişi yaralandı.
Saldırılarla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.  Bağdat ve Kerkük kentlerinde meydana gelen 3 ayrı patlamada ise 9 kişinin öldüğü, 30 kişinin yaralandığı bildirildi.

#

15 May 2013 - 21:25 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber