BM'den tarihinin en büyük çağrısı!

Birleşmiş Milletler (BM) tarihinin en büyük yardım çağrısında bulunarak, gelecek yıl dünya genelinde acil yardım ve korumaya muhtaç 92.8 milyon insana ulaşabilmek için 22.2 milyar dolar yardıma ihtiyaç duyulduğunu bildirdi

BM2017 Küresel İnsani Yardım Planı raporunda, dünya genelinde 128.6  milyondan fazla insani yardıma muhtaç kişinin olduğuna işaret edilerek  gelecek  yıl, Suriye, Irak, Güney Sudan, Yemen ve Nijerya başta olmak üzere 33 ülkede acil  yardıma ihtiyaç duyan insanlara ulaşılmasının hedeflendiği belirtildi. 
 2017 yılı için yapılan 22.2 milyar dolarlık yardım çağrısı, BM'nin  şimdiye kadarki en büyük insani yardım çağrısı oldu. BM, 2016 yılı için 20.1  milyar dolarlık yardım çağrısında bulunmuştu.  
 BM, 22,2 milyar doların 8.1 milyar dolarını yani dünya genelindeki  toplam yardımların yaklaşık üçte birini Suriyeliler için kullanmayı planlıyor. 
 Suriye içinde insani yardıma muhtaç 12.8 milyon insana 3.4 milyar  dolar, Suriye'ye komşu ülkelerdeki 4.7 milyon mülteciye 4.7 milyar dolarlık  yardım yapılması hedefleniyor. 
 Yemen'de yardıma muhtaç 10.3 milyon insan için 1.9 milyar dolar, Güney  Sudan'da yardıma muhtaç 5.1 milyon insan için 1.3 milyar dolar, Afrika  kıtasındaki 1.9 milyon Güney Sudanlı mülteci için 1.21 milyar dolar, Nijerya'da  yardıma muhtaç 6.9 milyon insan için 1 milyar dolar, Sudan'da yardıma muhtaç 4.6  milyon insan için 952 milyon dolar, Irak'ta yardıma muhtaç 5.8 milyon insan için  930 milyon dolar yardım yapılması planlanıyor.
 
Bu yıl insani yardımlar için 11.4 milyar dolar toplandığını ancak 10.7  milyar dolar fon açığı ile karşı karşıya kalındığı ifade edilen raporda, dünya  genelinde yaşanan çatışmalara siyasi çözüm bulunamadığı için insani yardımlara  ihtiyacın her geçen gün arttığı bildirildi.

05 Ara 2016 - 10:57 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber