BM'den Suriye'de tüm taraflara sert uyarı!

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, “Suriye yönetimini, Suriyeli silahlı grupları ve ayrıca koalisyon ortaklarını sözlerini tutmaya çağırıyorum. Böylece biz insani hukukun gereklerini yerine getirebiliriz” dedi

BİRLEŞMİŞ Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, “Suriye yönetimi, Suriyeli silahlı grupları ve ayrıca koalisyon ortaklarını sözlerini tutumaya çağırıyorum. Böylece biz insani hukukun gereklerini yerine getirebiliriz.” dedi.  
Ban, Avusturya'nın başkenti Viyana'da Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu. 
Suriye ve Halep'teki insani kriz ile ilgili son durum hakkında bir soru üzerine Suriye özel temsilcisinin çok zorlu bir diplomasi yürüttüğünü belirterek, 6 yıl boyunca yürütülen kapsamlı çözüm çabalarının bir başarıya ulaşamadığını söyledi. 
Halep'ten yürek burkan görüntüler geldiğine işaret eden Ban, kuşatma altındaki bölgelere hayat kurtarmak için yardım götürmeye devam ettiklerini ancak savaş durumunda bunun çok zorlaştığını aktardı. 
Düşmanlıkların sona erdirilmesi konusunda anlaşıldığını ancak bu anlaşmanın çok kolay bir şekilde ihlal edildiğini dile getiren Ban, bunun yardımların ulaştırılmasını çok ciddi bir şekilde zorlaştırdığına dikkati çekti. Ban, "Bizim yapmamız gereken şey sürdürülebilir düşmanlıkların sona erdirilmesidir. Ancak böyle olursa insanlara yardım edebiliriz." dedi. 
Savaş şartlarına rağmen Suriye'de insanlara yardım yapmaya çalıştıklarını kaydeden Ban, 5 milyon insana insani yardım ve 7 milyon insana ise tıbbi yardım ulaştırdıklarını söyledi. 
Halep'te altyapıların, hastanelerin, okulların, kliniklerin ve su kaynaklarının imha edildiğini vurgulayan Ban, "Suriye yönetimini, Suriyeli silahlı grupları ve ayrıca koalisyon ortaklarını sözlerini tutmaya çağırıyorum. Böylece biz insani hukukun gereklerini yerine getirebiliriz." ifadelerini kullandı.

07 Ara 2016 - 16:37 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber