BM'den flaş Azez açıklaması!

Birleşmiş Milletler, kasıtlı olduğunun ispatlanması halinde Suriye'de dün hastane ve okullara yönelik saldırıların "savaş suçu" sayılabileceği açıkladı

BMİnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Rupert Colville, BM Cenevre Ofisi'ndeki basın toplantısında, saldırıları Rusya'nın ya da Suriye rejiminin düzenlediğinin ispatlanması halinde bu ülkelerin savaş suçu işlemeyle suçlanabileceğini belirtti.

HASTANE VE OKUL HEDEF ALINMIŞTI

Sözcü Colville, "Suriye'de dün hastane ve okullara yönelik saldırılar, kasıtlı olarak yapıldığı ispatlanırsa 'savaş suçu' sayılabilir" dedi. Colville, "Suriye'de hastane ve okulların hedef alınma düzeyi, bunun bir 'taktik savaşı' olarak kullanıldığını gösteriyor" ifadesini kullandı.

16 Şub 2016 - 14:22 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber