Birleşmiş Milletler'den Türkiye'ye teşekkür

Birleşmiş Milletler (BM) Kadın Örgütü İcra Direktör Yardımcısı Lakshmi Puri, liderliğinden ve W20'ye gösterdiği "yüksek siyasi sahiplenme"den dolayı Türkiye'ye teşekkür etti

NEW York'taki BM Genel Merkezi'nde, Türkiye'nin ev sahipliğindeki BM Kadının Statüsü Komisyonu 60. Oturumu yan etkinliğinde, Türkiye'nin "Kadın 20 (W20)" deneyimi anlatıldı.

Türkiye'nin BM Daimi Temsilciliği ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde ortaklaşa gerçekleştirdiği toplantıda, "Kadın ve Kapsayıcı Küresel Ekonomik Büyüme: Türkiye'nin W20 Deneyimi" konusu ele alındı.

BM Kadın Örgütü İcra Direktör Yardımcısı Puri'nin yönettiği toplantıya, Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve G20 Şerpası Büyükelçi Ayşe Sinirlioğlu, Kadının Statüsü Genel Müdürü Gülser Ustaoğlu, W20 2015 Başkanı Gülden Türktan, Tüm Çin Kadınlar Federasyonu Genel Müdür Yardımcısı ve W20 2016 Başkanı Zhao Hongju, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Başkanı Sare Aydın Yılmaz, Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) Başkanı Sanem Oktar, Türk İş Kadınları Derneği (TİKAD) Başkanı Ayşe Kadayıfçı-Orellana ve Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık katıldı.

Toplantıda BM'den kadın delegeler ile birçok ülkeden kadın STK üyeleri de hazır bulundu.

Puri toplantıdaki konuşmasında, Antalya'daki G20 Zirvesi sırasında Türkiye'nin liderliğinden dolayı memnuniyetini dile getirerek, "Liderliğinden ve W20'ye yüksek siyasi sahiplenmesinden dolayı Türkiye'ye teşekkür etmek isterim" dedi.

Toplantıda, kadınların ekonomik hayata katılımının önemine vurgu yapan Büyükelçi Sinirlioğlu, 200 milyon gencin hem eğitime hem de işe ihtiyacı olduğunu bildirdi.

Sinirlioğlu, bunlar arasında kız çocuklarının önemli bir yer kapladığına dikkati çekerek, Antalya'da G20 liderlerinin, 2025 itibariyle bu işsizliğin yüzde 16'ya düşürülmesinin sözünü verdiğini hatırlattı.

Sığınmacı kadınlar zirvesi

KADEM Başkanı Yılmaz da G20 ülkelerine, W20 altındaki sığınmacı kadınlar zirvesinde, sığınmacı problemini çözme çağrısında bulundu. W20 Türk komitesi olarak, kadın ve ekonomi için öncelik alanlarını belirlediklerini bildiren Yılmaz, iş ve yaşam dengesinin anahtar rolü oynadığını söyledi.

W20, 2015'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın özel desteğiyle Türkiye'nin G20 dönem başkanlığında kurulurken, kadınlarla ilgili metinler G20 zirve deklarasyonuna girdi ve kadın istihdamının arttırılması için bir yol haritasının çıkarılması sağlandı.

G20 çatısı altında daha önce B20, C20 gibi organize olmayan kadınlar, W20 ile daha kolektif bir sese sahip oldular.

17 Mar 2016 - 10:25 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber