Bir okulun bombalanmasında 22 çocuk öldü

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Suriye'nin İdlib kentinde bir okula art arda düzenlenen saldırılar sonucu 22 çocuk ile 6 öğretmenin hayatını kaybettiğini bildirdi

UNICEF'TEN yapılan açıklamada, 22 çocuk ile 6 öğretmenin ölümüyle sonuçlanan saldırının, Suriye'de 5 yılı aşkın süredir devam eden iç savaşta bir okula yapılan en kanlı saldırı olduğu vurgulandı.
Açıklamada, saldırı nedeniyle ailelerin çocuklarını, çocukların da öğretmenlerini kaybettiği belirtildi.
Uluslararası toplumun "bu barbarlığa ne zaman dur diyeceği" sorulan açıklamada, "Bu bir trajedi. Bu menfur saldırı eğer kasıtlı yapılmışsa savaş suçudur." ifadeleri kullanıldı.
Saldırıyı İdlib'de hava operasyonları düzenleyen Esed rejimi veya Rusya'nın gerçekleştirdiği iddia ediliyor.
İddialara ilişkin Birleşmiş Milletler'de (BM) gazetecilerin sorularını yanıtlayan Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vitaly Churkin, Suriye'de okul bombalamadıklarını savunarak, "Korkunç bir haber, umarım bizimle alakası yoktur. Benim için 'hayır' demek kolay ama sorumluluk sahibi birisi olarak Savunma Bakanlığı ne diyecek, görmek gerek." demişti.

27 Eki 2016 - 07:25 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber