Berlusconi'den Türkiye uyarısı

Eski İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, AB'nin Türkiye ile ilişkilerini kesmesi halinde, bu ülkede bulunan 2 milyon 400 bin sığınmacının Avrupa’ya gönderilebileceğini söyledi

İTALYAN devlet kanalı RAİ 1’de dün gece yayınlanan “Porta a Porta” adlı programa konuk olan Forza Italia (Haydi İtalya) partisi lideri Silvio Berlusconi, sığınmacı krizine de değindi.

İktidardaki Matteo Renzi hükümetini, ülkede bulunan sığınmacıların, diğer AB üyesi ülkelere eşit şekilde dağıtılması konusunda birliği ikna etme kapasitesine sahip olmamakla suçlayan Berlusconi, kendi hükümetleri döneminde ise Afrika ülkeleri ile iyi ilişkilerinden dolayı İtalya’ya göç akınının yaşanmadığını söyledi.

TÜRKİYE'YLE İLİŞKİLERİMİZİ SÜRDÜREMEZSEK...

AB ve Barack Obama ABD’sinin, Libya’da istikrarsızlığa neden olduklarını belirten Berlusconi, Tunus’un, yaşanan bu istikrarsızlık sonucu 1 milyon 400 milyon Libya vatandaşının buraya göç etmesinden sonra, onlara nasıl bakacakları konusunda duyduğu endişeyi hatırlattı.
Silvio Berlusconi, “Tüm bunlar AB ve ABD yüzünden oldu. Bugün, bundan daha ağır bir tehlike var. Türkiye’de tam 2 milyon 400 bin sığınmacı var. Türkiye ile dostluk ilişkimizi sürdürmezsek ve bu ülke sınır kapılarını açarsa tüm bu sığınmacılar Avrupa’ya gelecek” diye konuştu.

SINIR KAPILARI AÇILABİLİR

AB ile varılan anlaşma gereği, bu sığınmacıları ülkesinde tutması için Türkiye’ye para verilmekte olduğunu dile getiren Berlusconi, “Türkiye ile ilişkilerin kesilmesine karar verilirse, sınır kapılarını açabilir” diye uyarıda bulundu.

23 Kas 2016 - 19:20 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber