Başbakanı istifasını sundu

İçişleri Bakanı Cazeneuve başbakanlık görevini üstlenecek

FRANSA'DA gelecek yıl yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi  için aday olacağını dün açıklayan Başbakan Manuel Valls, istifasını Cumhurbaşkanı  François Hollande'a sundu. 
 François Hollande Twitter hesabından, "Bernard Cazeneuve'u Başbakan  olarak atadım ve ona yeni hükümeti kurma görevi verdim." mesajını paylaştı. 
 Başbakan Valls, daha önce belediye başkanlığını yaptığı Evry şehrinde  dün cumhurbaşkanlığı yarışına katılacağını ilan etmişti. 
 Sosyalist Partili Valls, bölünmüş solu birleştirmeleri gerektiğini  söylemişti. 
François Hollande'ın cumhurbaşkanlığında 31 Mart 2014'ten beri  başbakanlığı yürüten Valls'in aday adaylığının önü, Hollande'ın 1 Aralık'ta  cumhurbaşkanlığı yarışına katılmayacağını açıklamasıyla açılmıştı.  
 Kamuoyu yoklamalarına göre Hollande'ın popülaritesi son aylarda yüzde  10'ların altına düşerken Valls'ın popülaritesi biraz daha yüksek. 
 Sosyalist Partinin 22-29 Ocak'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı adayı  belirleme çalışmaları için aday adaylarının 15 Aralık'a kadar başvurularını  yapmaları gerekiyor.  
Fransa'da merkez sağdaki Cumhuriyetçiler Partisi iki hafta önce  yapılan seçimle cumhurbaşkanı adayı olarak eski başbakanlardan François Fillon'u  belirlemişti. 
 Fransa'da iki turlu cumhurbaşkanlığı seçimi 23 Nisan ve 7 Mayıs 2017  tarihlerinde gerçekleştirilecek. 
 Seçimin en güçlü adayları olarak merkez sağın adayı Fillon ve aşırı  sağ Ulusal Cephe partisinin lideri Marine Le Pen gösteriliyor. İktidardaki  Sosyalist Partiye ise kamuoyu yoklamalarında fazla şans tanınmıyor.

06 Ara 2016 - 11:09 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber