Avrupa'yı karıştıran Türk

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da trende yolculuk yaparken üniversitedeki dersi nedeniyle terörizmle ilgili kitap okuyan ve stresli görünen Türk genç, polise ihbar edilince polis teyakuza geçti

EDİNİLEN bilgiye göre, Kopenhag Üniversitesi'nde okuyan Konyalı Alişer C'nin, sakallı görüntüsü, elinde terörizmle ilgili kitap bulunması, stresli görünümü ve elindeki çantasından şüphelenen yolcular polise ihbarda bulundu. İhbar üzerine alarm durumuna geçen Kopenhag polisi, Ortadoğu kökenli görünümü olduğu not edilen kişiyi aramaya başladı. Avedore tren istasyonunda trene binerek Nörreport istasyonunda inen gencin güvenlik kameralarına yansıyan bir kare fotoğrafını dağıtan polis, başkentteki önemli nokta ve bölgelerde güvenliği artırarak devriyelerini sıklaştırdı. Fotoğrafları görerek şüpheli diye duyurulan gencin Alişer C. olduğunu gören yakınları, kendisini arayarak durumu anlatınca üniversite öğrencisi genç, çevresindeki insanların herhangi bir tepkisine karşı bulunduğu yerdeki bir tuvalete girerek polisi aradı ve aranan kişinin kendisi olduğunu söyledi. Bunun üzerine belirtilen yere giden polis ekipleri, Alişer C. ile görüşerek ifadesini aldı. Türk genci, gözaltına alınmadan serbest bırakıldı. Durumun yanlış bir anlaşılma olduğunu anlayan polis, konuyla ilgili açıklama yaptıktan sonra güvenlik önlemlerine son verdi. Üniversite öğrencisi gencin sınava giderken diğer öğrencilerin de yaptığı gibi çalışmasının çıktısını alabilmek için yazıcısını yanında götürdüğü öğrenildi. Trendeyken yazıcısının kablolarıyla çantadan düşmesi, elindeki terörizmle ilgili kitap bulunması, sınava gireceği için stresli görünümü ile yabancı kökenli oluşunun, yolcuları şüphelendirdiği bildirildi.

29 Ağu 2014 - 00:58 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber