Avrupa'ya önlem aldıran korku!

Mültecilerle ilgili Türkiye’ye verdiği sözleri tutmayan Avrupa, mazlumlara yardım etmek yerine onların denizden gelişini önlemek için NATO’nun Ege bekçiliğini uzattı. Ankara’ya taahhüt ettiği 3 milyar avroyu vermeyen Batı, sığınmacı riskine karşı güvenlik önlemleri için de özel kaynak ayırdı

TOPRAKLARINDA 3 milyonu aşkın mülteciye evsahipliği yapan Türkiye, insani krizin son bulması için her platformda çözüm yolları ararken, Ankara'ya 'sorumluluğu paylaşma' sözü veren Avrupa ise aldığı son kararlarla bu konudaki duyarsızlığını bir kere daha gözler önüne serdi. İç savaştan kaçan sığınmacılar için harcanmak üzere 3 milyar avroluk yardımda bulunmayı taahhüt eden Avrupa Birliği (AB) ülkeleri, hem bu ödemeyi yapmaktan caydı hem de bu paranın iki katını 'mültecilere karşı güvenlik' için harcamaya karar verdi. Brüksel'de AB'nin 2017 bütçesini onaylayan Avrupa Parlamentosu (AP), mültecilerin olası göç dalgasına karşı güvenlik bütçesi kapsamında 6 milyar avro kaynak ayırdı.
DENİZ DEVRİYESİ UZADI
Başta Suriyeliler olmak üzere yüzbinlerce kişinin ülkelerinden ayrılmasıyla sonuçlanan krize çözüm bulmak yerine sınır duvarlarını yükseltmeyi tercih eden Batı, yasadışı geçişleri önlemek için NATO'nun Ege Denizi'ndeki bekçilik görevini de uzattı.
Üyesi Türkiye'nin saldırılara maruz kalmasına seyirci kalan ve sadece diplomatik mesajlarla destek veren NATO, Ege'de görev yapan deniz unsurlarının önümüzdeki yıl da göreve devam etmesi kararı aldı. Sığınmacılara karşı denizde alınacak tedbirlere dair kararların kilit ülkesi Almanya'da, Yeni Şafak'a bilgi veren bir Savunma Bakanlığı yetkilisi, Ege'de görevli NATO gemilerine birkaç hafta içinde Alman 'Sachsen' fırkateyninin komuta edeceğini bildirdi. Ege nöbetini Hollanda fırkateyninden devralacaklarını söyleyen Alman yetkili, sığınmacılara karşı devriye atan gemileri Alman Amiral Kay-Achen Schönbach'ın yöneteceğini kaydetti. AB üyesi ülkeler sığınmacı krizine çözümü bütçelerinde güvenlik harcamalarını artırmakta bulurken, sığınmacıları topraklarında istemeyen Avrupa'ya bekçilik görevini ise denizde yine NATO yapacak.

05 Ara 2016 - 07:46 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber