"Avrupa'da ayaklanma başladı!"

İtalya'da dün yapılan referandumda halk çoğunlukla "hayır" oyu verdi. Sonucun, Birleşik Krallık'ın ekmeğine yağ sürdüğü olarak yorumlandı

İTALYA'DAKİ referandum, Matteo Renzi'nin reform paketleri karşıtlarının zaferiyle sona erdi. Bu, geçen yıl muhalefetin belediye seçimlerindeki zaferinin tesadüfi olmadığını gösterdi.  Görüşler, İtalya'nın AB için bir sonraki engel haline geleceği ve böylece Birleşik Krallık'ın ekmeğine yağ sürmüş olacağı yönünde... 
AVRUPA'DA "POPÜLER AYAKLANMA" BAŞLADI 
İtalyan gazeteci Maurizio Molinari, La Stampa'ya yazdığı yazısında referandumun, ekonomik krizin sonucu olarak yoksullaşan İtalyan orta sınıf arasında artan hoşnutsuzluğu gösterdiğini söyledi. 
Molinari yazısında gençlerin işsiz olmadığını fakat göçmenler ile aralarında bir rekabet oluştuğundan dolayı maaşlı işçilerin gelirinde keskin bir düşüş yaşandığını dile getirdi.Yaşananların, İngiltere'yi Brexit'e, Amerika'yı da Trump'ın zaferine götüren bir "popüler ayaklanma" olduğunu ve bu trendin bugün Avrupa kıtasında başarılı bir saldırı başlattığını ileri sürdü.  
İTALYANLAR REKOR BİR KATILIM GÖSTERDİ 
Geleneksel olarak seçime gitmekten hoşlanmayan İtalya, referandumda yüzde 68.48 oranla rekor bir katılım gösterdi. Yüzde 49 reform destekçisi, yüzde 59 da reform karşıtı oy kullandı. 
İNGİLİZ MEDYASI İTALYA'NIN ÇÖKÜŞÜNÜ İLAN EDİYOR 
İngiliz medyası, İtalya'nın çöküşünün eli kulağında olduğunu yayarken, İtalya bankacılık sistemi reformlarını destekledi. Anayasa reformunun dün yapılan referandumda reddedilmesiyle, ülkede siyasi istikrarsızlığın artması beklenirken, Monte dei Paschidi Siena bankasının beklediği 5 milyar euroluk kurtarma planı da suya düşmüş görünüyor. Ağır ödenmemiş borç yükü altında zorlanan banka bu ay sonuna kadar bu parayı bulmak, aksi halde tasfiye sürecine girmek durumunda.
Ancak Renzi'nin sorumluluğunu üstlendiği referandum yenilgisinden sonra istifa edeceğini açıklamasıyla ülkeyi şimdi erken seçim bekliyordu. 
İSTİFASINI ERTELEDİ 
Sabah saatlerinde Cumhurbaşkanı Mattarella ile resmi olmayan bir görüşmede bulunan Renzi daha sonra akşam üzeri saatlerinde Bakanlar Kurulu’na başkanlık etti. 
Sadece 20 dakika süren Bakanlar Kurulu’nun ardından Cumhurbaşkanlığı Sarayı Quirinnale’ye çıkan Matteo Renzi Cumhurbaşkanı’nın istikrarını korumak açısından bütçe parlamentodan geçene kadar hükümetin başında olma isteğini kabul ederek istifasını erteledi

06 Ara 2016 - 10:43 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber