Ateşkesin ardından hava saldırısı!

Ateşkesin sona ermesinin ardından Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, Husiler ile Salih yanlılarına ait iki askeri kampa hava saldırısı düzenledi

YEMENateşkesin sona ermesinin ardından Suudi Arabistan  öncülüğündeki koalisyon güçlerinin, Husiler ile devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlılarına ait iki askeri kampa hava saldırısı düzenlediği bildirildi.  
Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, koalisyon güçlerine ait  uçaklar, Husiler ile Salih yanlılarının başkent Sana'nın doğusundaki "El-Hafa"  isimli askeri kampına 3, güneyindeki "En-Nehdeyn" askeri kampına ise bir hava  saldırısı düzenledi. Söz konusu saldırıların askeri kamplarda herhangi bir hasara  neden olup olmadığı hakkında ise bilgi verilmedi. 
Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild eş-Şeyh  Ahmed, Yemen'de 19 Ekim'de başlayan ve dün sona eren ateşkesin 72 saat daha  uzatılması çağrısında bulunmuştu. Ahmed, iki taraftan da yapılan ihlallere rağmen  ateşkesin büyük ölçüde etkili olduğunu belirmişti. 
BM'nin önerisiyle, Yemen'de 19 Ekim Çarşamba günü yerel saatle  23.59'da ülke genelinde geçerli olmak üzere 72 saatlik çatışmaların durması  anlaşması yürürlüğe girmişti. 
Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi de Husiler ile devrik  Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlısı güçlerin ihlallerine rağmen  komutanlarına ateşkese uymaları talimatını vermişti.

23 Eki 2016 - 14:24 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber