Askeri ayaklanma! 4 ölü

Fildişi Sahili'ndeki askeri ayaklanmada Sayaklanan askerlerden ikisinin başkent Yamoussoukro'daki çatışmada öldüğü, iki askerin de ölü bulunduğu açıklandı

FİLDİŞİ Sahili Savunma Bakanı Alain Richard Donwahi,  askerlerin maaş artışı talebiyle hafta başında başlattığı ayaklanmanın ardından  çıkan çatışmalarda 4 askerin öldüğünü bildirdi.

Donwahi, Hükümet Sözcüsü Bruno Kone ile düzenledikleri ortak basın  toplantısında, "Ayaklanan askerlerden ikisi başkent Yamoussoukro'daki çatışmada  öldü, iki asker de ölü bulundu." ifadesini kullandı.

Kone ise çatışmalarda çok sayıda askerin yaralandığını, sorumluların  tespiti için soruşturma başlatıldığını kaydederek, Devlet Başkanı Alassane  Vattara'nın da askerlerin taleplerinin dinlenmesi yönünde üst makamlara talimat  verdiğini aktardı.

Ülkede askerler geçen hafta maaş artışı ve yaşam şartlarının  iyileştirilmesi talebiyle isyan çıkarmış, Bouake kentinde başlayan olaylar  ülkedeki birçok kente sıçramıştı. Kriz dolayısıyla Gana programını yarıda kesen  Vattara ülkeye geri dönmüştü. Vattara, askerlerin bu taleplerinin karşılanacağı  sözünü vererek ayaklanmanın son bulduğunu duyurmuştu.

Ancak askerler önceki gün yeniden ayaklanmış ve Cumhurbaşkanlığı  Muhafız Alayı birlikleriyle başkentte yeniden çatışmıştı. Görgü tanıkları  çatışmalarda isyancı askerlerden 2'sinin öldüğünü ileri sürmüştü.

Bu askerlerin, sadece ordunun bir kısmındaki değil tüm birimlerdeki  askerlerin iyileştirmeden yararlanmasını istedikleri iddia ediliyor.

19 Oca 2017 - 14:05 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber