Almanya’da DHKP-C'nin üst düzey yöneticisi yakalandı

Almanya'da, terör örgütü DHKP-C'nin üst düzey yöneticisi Musa A'nın yabancı terör örgütü üyesi olmak suçlamasıyla yakalandığı bildirildi

FEDERAL Başsavcılıktan yapılan açıklamada, 55 yaşındaki Hollanda  vatandaşı Musa A'nın Hamburg'da yakalandığı belirtildi.
Zanlının, DHKP-C'nin Avrupa yapılanmasının hiyerarşisinde yer aldığı  ve profesyonel kadroda örgüt liderlerinin talimatıyla çeşitli görevleri yerine  getirdiği ifade edildi.
Açıklamada, zanlının en son terör örgütün sözde "Avrupa sorumlusu"  olarak görev yaptığı aktarıldı.
Açıklamada, Musa A'nın söz konusu pozisyonu ile Avrupa genelinde  örgütün yöneticilerini sevk ve idare ettiği, bunları takip ettiği ve yönetici  kadroları atadığı ifade edildi.
Zanlının en önemli görevinin ise terör örgüt için mali kaynak bulmak  için talimatlar vermek ve bağış paralarını teslim almak olduğu aktarılan  açıklamada, Musa A'nın bugün tutuklama talebi ile hakim karşısına çıkarılacağı  kaydedildi.

03 Ara 2016 - 18:25 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber