Alman bakan Türkiye'yi haklı buldu

AB'nin sığınmacılar için vadettiği maddi yardımı sürüncemeli ödemesini eleştiren Türkiye'yi haklı bulduğunu belirten Alman bakan Müller, "Yardımların insanlara ulaşmasının bir yıl sürmesi olamaz" dedi

ALMANYA Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanı Gerd Müller, AB'nin Türkiyedeki sığınmacılar için ayırdığı kaynağı sürüncemeli ödemesini eleştirdi. 
Müller, Augsburger Allgemeine gazetesine yaptığı açıklamada sığınmacılar için kullanılması amacıyla vadedilen maddi yardımın bugüne kadar az bir kısmının gönderildiğine işaret ederek Türkiye'nin bu konudaki eleştirilerini haklı bulduğunu ifade etti. 
Gerd Müller bu konuda AB'yi de eleştirerek, "Yardımların insanlara ulaşmasının bir yıl sürmesi olamaz." dedi. 
Vadedilen 3 milyar euronun sadece 800 milyon eurosunun gönderildiğini belirten Müller, "Burada bizim AB tarafında bir problemimiz var. Bu nedenle AB yardımlarının Türk Alman işbirliği yapısı çerçevesinde Almanya tarafından uygulanmasını Brüksel'e önerdim." diye konuştu. 
Müller Türkiye'deki son gelişmeleri de değerlendirerek, "Türkiyenin iç siyasetinde eleştirilecek durumlar olabilir. Ancak sığınmacıların bakımı konusunda Türkiye çok iyi bir iş yapıyor." ifadesini kullandı. 
Müller ayrıca eylül ayından bu yana Almanya olarak Türkiye'de 8 bin Suriyeli öğretmeni Suriyeli çocuklara ders vermeleri amacıyla istihdam ettiklerini sözlerine ekledi.

09 Ara 2016 - 14:38 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber