Akdeniz'de facia! Çok sayıda ölü var

Akdeniz’de yine bir göçmen trajedisi... İtalya basınına göre Libya açıklarında bir teknenin alabora olması sonucu çok sayıda kişi hayatını kaybetti. İlk tahminlere göre bazı haber kaynakları 80, bazıları 30 civarında ölü sayısı olduğunu belirtiyor. Yetkililere göre ise ölü sayısı henüz belli değil

AKDENİZgeçmeye çalışan bir göçmen teknesinin alabora  olduğu ve onlarca sığınmacının hayatını kaybettiği bildirildi. İtalyan haber ajansı ANSA’nın haberine göre, Sicilya Kanalı olarak  anılan ve Libya’nın 35 mil açığında yer alan bölgede, içinde 100 kadar  sığınmacının bulunduğu tahmin edilen teknenin ters döndüğü, İtalya’nın  girişimiyle AB’nin Akdeniz'de yürüttüğü “EUNAVFOR MED” misyonuna bağlı devriye  ekiplerinin verdiği alarmla ortaya çıktı. Hava devriye ekibinin fark ettiği Hadise sonrası bölgeye en yakın  kurtarma ekipleri gönderildi. 
Bu arada, İtalya'nın Sicilya Adası'ndaki Messina liman kentine de  önceki gün denizden kurtarılan 493 göçmen getirildi. Bölgede görev yapan İngiliz  donanmasına ait Enterprise gemisi tarafından kurtarılan sığınmacıların, çoğunun  sahra altı Afrika’dan oldukları ifade edildi. Öte yandan, İtalya'nın üstleneceği dönem başkanlığı çerçevesinde  gelecek yılki G7 Zirvesi'nin Sicilya Adası'nda düzenleme kararı alındığı, bununla  göçmen sorununa dikkati çekmek istendiği kaydedildi.

26 May 2016 - 17:23 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber