Akdeniz'de 3 bin 740 göçmen hayatını kaybetti

Birleşmiş Milletler, 2016 yılında Akdeniz'de 3 bin 740 göçmenin hayatını kaybettiğini açıkladı

BİRLEŞMİŞ Milletler Yüksek Komiserliği, 2016 yılında şimdiye kadar 3 bin 740 göçmenin Akdeniz üzerinden iltica etmeye çalıştığı sırada hayatını kaybettiğini bildirdi. Daha önceki yıllara oranla Akdeniz'den Avrupa'ya göç edenlerin sayısı azalmasına rağmen, hayatını kaybeden göçmen sayısının bir yıl öncesine göre 3 kat arttığının altı çizildi. Birleşmiş Milletler Yüksek Komiserliği (BMMYK) basın sözcüsü William Spindler, BM Cenevre ofisinde yaptığı basın açıklamasında bu yılın başından itibaren Akdeniz'de hayatını kaybeden göçmen sayısının 3 bin 470 olduğunu belirterek, bu sayısın bir yıl içerisindeki en yüksek mülteci ölümü sayısı olduğunu ifade etti. 
HER 88 MÜLTECİDEN 1'İ YOLCULUKTA HAYATINI KAYBEDİYOR
Spindler ayrıca 2015 yılında her 269 göçmenden birinin Akdeniz'de hayatını kaybettiğini, bu yıl ise oranın 3 kat arttığını, her 88 göçmenden birinin hayatını kaybettiğini ve durumun endişe verici olduğunu söyledi.

26 Eki 2016 - 07:43 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber