AIDS’li çocuğa yürek sızlatan muamele

Çin’in güneybatısındaki Siçuan bölgesinde 200’den fazla Çin vatandaşının 8 yaşındaki bir AIDS hastasını bölgeden uzaklaştırmak için dilekçe imzaladıkları kaydedildi

ÇİN'DE

AIDSteşhisi konmuş 8 yaşındaki bir çocuğun bölgeden uzaklaştırılması için imzakampanyası başlatıldığı bildirildi. Çocuğun kimliğinin korunması için Kunkun takma adının takıldığını ama yerel haberlerde çocuğun gerçek isminin kullanıldığını kaydeden büyükbaba, “ Kunkun’a 2011 yılında AIDS teşhisi konuldu. Köylüler ve çocukları ondan korkuyor. Köylüler ve çocukları kendi güvenliklerini sağlamaya çalışıyorlar. Yetkililerden Kunkun’un tedavisinin yapılması için başvuruda bulunmuştuk” dedi. Kunkun’un saatli bir bomba olduğunu ifade eden He Jialling ise, “Kızım onunla aynı yaşlarda ve yatılı okula gidiyor. Eğer kızım onunla oynadığı sırada ısırılırsa ne olur? Bu çocuk çok tehlikeli” diyerek endişeli olduğunu ifade etti. Yerel yetkililer, dilekçeye rağmen Kunkun’un haklarına saygılı olunması gerektiğini kaydetti. Birleşmiş Milletler HIV/AIDS Programı’nın 2011 verilerine göre Çin’de 780 bin AIDS hastası bulunuyor.

18 Ara 2014 - 15:58 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber