Adanın sakinleri “tavşanlar”

Japonya’daki tavşan adasının sakinleri sadece tavşanlar… Turistlerin uğrak yeri olan bu sıradışı adanın ilginç tarihi 2. Dünya Savaşı’na kadar uzanıyor

JAPONYA'DA Okunoshima adasına 2. Dünya Savaşı sırasında bırakılın 8 tavşan bugün kendi çapında bir ülke nüfusuna ulaşmış durumda… Tavşanlar günümüzde turistik amaca hizmet etse de o yıllarda hardal gazını test etmek üzere kobay olarak kullanılmak için buraya getirilmiş. Tavşanlar üzerinde savaş zamanı hardal gazını test ediliyordu. Adaya ziyarete gelen turistlerin en keyif aldığı anlardan biri tavşanları besledikleri zamanlar… Tavşan sürüsü yemek veren kim olursa olsun onun peşinden koşturuyor. İşte o zamanlar da da oldukça renkli görüntüler ortaya çıkıyor.

18 Şub 2014 - 16:08 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber