ABD şokta! 541 metreden atladı

ABD'nin New York kentinde 11 Eylül 2001'deki saldırılarda yıkılan İkiz Kuleler'in yerine yapılan yeni Dünya Ticaret Merkezi kompleksinin 1 numaralı binasının tepesinden atlayan ve bu atlayışı filme alan üç kişi ile onlara yerden yardımcı olan bir kişi, gözaltına alındıktan sonra kefaletle serbest bırakıldı. Binada işçi olarak çalışan paraşütçülerden birinin, 30 Eylül'deki atlayıştan iki gün önce, kulenin tepesinde çekim yapan fotoğrafçılara yardımcı olduğu ortaya çıktı

BU yıl içinde resmen açılması beklenen ve 541 metrelik uzunluğuyla Batı Yarıküre'nin en yüksek gökdeleni olma özelliği taşıyan 104 katlı binadaki güvenlik önlemlerinin sorgulanmasına neden olan olay, ABD'de şok etkisi yarattı.
 "Özgürlük Kulesi" olarak da adlandırılan binadan atlayan paraşütçüler James Brady (32), Andrer Rossig (33) ve Marko Markovich (27) ile onlara yere inişlerinde yardım ettiği düşünülen Kyle Hartwell (29) dün 3 bin 500 dolar kefaletle serbest bırakıldı. New York polisi, dört kafadarın kuleden geçtiğimiz Eylül ayında atladığını, Brady'nin o dönemde Dünya Ticaret Merkezi'nde inşaatta çalıştığını belirtti. 30 Eylül'de çekildiği belirtilen ancak YouTube'da önceki gün yayınlanan görüntülerde, Dünya Ticaret Merkezi'nde 1 numaralı kulenin tepesine çıkan üç kişiden biri, orada bir bira içeceğini söylüyor. Küfürlü konuşmaların da geçtiği kayıtlarda, başında kamera bağlı olan bir kişi, üçten başlayıp geriye doğru sayıyor ve 104 katlı binanın tepesinden kendisini boşluğa bırakıyor. Kısa bir süre sonra paraşütünü açan kişi, süzülerek New York'un göbeğinde, bir otoyol yakınına indikten sonra, paraşütünü toplayıp olay yerinden uzaklaşıyor. Brady, TIME'ın 28 Eylül'de kulenin tepesinde yaptığı fotoğraf çekimi sırasında derginin fotoğraf editörü Jonathan D. Woods ve fotoğrafçı Michael Franz'a yardımcı olmuştu. Brady ve arkadaşları bu çekimlerden iki gün sonra aynı yerden paraşütle aşağı atladı. New York Belediye Başkanı Bill de Blasio'nun, "Dünyada teröristlerin bir numaralı hedefi" olarak nitelediği Dünya Ticaret Merkezi'ne, geçtiğimiz haftalarda da 16 yaşındaki Justin Casquejo girerek, yine 1 numaralı kulenin tepesinde fotoğraf çektirmişti. Fotoğrafları Twitter hesabından paylaşan Casquejo polis tarafından gözaltına alınmıştı.

26 Mar 2014 - 10:20 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber