ABD'nin gizli belgelerinde FETÖ

Wikileaks’ten sızdırılan konsolosluk yazışmalarına göre ABD, Gülen Cemaati’ni 2003’ten itibaren yakın plana almış

WİKİLEAKS’in 2011’de internete sızdırdığı ABD Dışişleri’nin ‘gizli’ yazışmalarına bakıldığında Gülen Cemaati’nin Amerikalılarca 2003’ten itibaren çok taraflı kaynaklarla sorgulandığı ortaya çıktı.
Hürriyet'in haberine göre, polis teşkilatının cemaatin eline geçmeye başladığı, o tarihteki yazışmalarda bile vurgulanıyor. Yine AK Parti’nin tek başına iktidara gelmesiyle Gülen Cemaati’nin nasıl rahat bir hareket alanı bulduğu yazışmalardan anlaşılıyor. Ergenekon Davası sürecinde Dursun Çiçek’e ait olduğu iddia edilen delillerin "uydurma" olabileceği daha ilk günlerde ABD Dışişleri yazışmalarına girmiş. Diplomatlar arasında Gülen Cemaati’ne ilişkin yorum farklılıkları bulunsa da Amerikalılar iki noktaya odaklanmış: İlki, Gülen’in radikal İslamcı bir lider olup olmadığı, ikincisiyse Amerika’daki yerleşim durumu. Bugün gelinen noktaysa 2003-2009 arasında yazışmalara konu olan, Amerikalı diplomatların da kendi notlarında zaman zaman paylaştıklarını belirttikleri, Türkiye’deki laik kesimin endişelerinin doğrulanmış olması. WikiLeaks belgeleri de bunu bir kez daha kanıtlamış oluyor.

07 Ağu 2016 - 10:28 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber