ABD'li astronot John Glenn hayatını kaybetti

Columbus kentinde yaşamını yitiren Glenn, dünyanın yörüngesinde dolaşan ilk Amerikalı astronot olarak uzay tarihinde iz bıraktı

DÜNYANIN yörüngesinde dolaşan ilk Amerikaastronot, eski denizci ve senatör John Glenn'in 95 yaşında hayatını kaybettiği bildirildi.
Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesinin (NASA), 20 Şubat 1962'de Friendship 7 kapsülü ile dünya yörüngesinde üç kez dolaşarak uzay tarihine geçen Glenn, Ohio eyaletinin Columbus kentinde yaşamını yitirdi.
Ohio Valisi, Glenn için yayımladığı mesajda, "Uzaya ve Capitol Hill'in (Kongre binası) doruklarına kadar yükseldi ama kalbi hiçbir zaman Ohio köklerinden kopmadı." ifadesini kullandı.
NASA'dan emekliye ayrıldıktan sonra 1974'te Demokrat Partiden Ohio senatörü olarak Kongre'ye giren Glenn, 1984'te partisinin başkan adayı olmak istemiş ancak bu amacına ulaşamamıştı.
John Glenn, 2011'de ABD'nin en üst sivil şeref madalyası olan Kongre Altın Madalyası ile ödüllendirilmişti.

09 Ara 2016 - 06:45 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber